Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikon Coolpix P300 / Kapo dol - Test

Avtor:Matjaž Intihar
16.05.2011 19:51
Stran:

Večkrat je postavljeno vprašanje, zakaj ne preizkusim več Nikon kompaktnih fotokamer. Vedno odgovorim, da če v e-Fotografiji nekaj ni opisano, iz moje strani pogleda na tehniko niti zanimivo ni.
Nikon je zelo prodoren v svetu kamer DSLR in edini resni konkurent Canon. V svetu kompaktnih fotokamer pa ni tako. Nikon nikoli v svoji zgodovini ni bil med najbolj prisotnimi v svetu "škatlic" za domače fotografije. Vsake toliko časa so predstavili kakšen res konkurenčen model, vsi ostali pa so bili bolj toliko na trgovskih policah, da če si je nekdo res želel ime Nikon na kompaktni fotoakmeri, jo je tudi dobil.
Tudi v dobi digitalnih kompaktnih fotokamer ni nič drugače. Nikon ima kopico modelov, a le redki so res konkurenčni štirim največjim, Canon, Sony, Panasonic, Casio. Večina Nikon kompaktnih fotokamer je povzetih od "neznanih" proizvajalcev, dodano je ime Nikon in lastne programske rešitve. Toda to je premalo. Da bo kamera nudila nekaj več, mora biti že v fazi zasnove povezana z Nikon tehnološkim oddelkom.
In ker pišem o kompaktni kameri Nikon Coolpix P300 že v uvodu toliko podatkov, mora ta res biti nekaj posebnega. Pa še kako res je!

 

Nikon Coolpix P300 / Ohišje, tehnični podatki

Ob pogledu na kamero dobiš le delni občutek, da kamera želi konkurirati Canon S95 ali Panasonic LX-5. Kamera Nikon Coolpix P300 je povsem samosvoja in ne samo neka kopija kot recimo Nikon P7000, ki želi konkurirati Canon G12.

Ohišje Nikon Coolpix P300 je zelo kompaktno in trdno izdelano, velikosti 103x58x32mm in težko 240g. V njem se skriva sodobno CMOS tipalo z 12M točkami in objektiv z odličnimi karekteristikami. Objektiv nudi 4,2X-ni optični zum, z začetnim širokim kotom 24mm (ekv.35mm) in odlično svetlobno močjo f/1,8. Prav objektiv je tista glavna, vidna tehnična dobrina te kamere. Zelo širok kot zajema (24mm ekv.35mm) in visoka svetlobna moč (f/1.8) v širokem kotu, ki omogoča, da kasneje posežemo po višji občutljivosti, kar pri kompaktnih kamerah hitro vpliva na slabšo kakovost slike.
Zaslon je velik 3 palce in je visoke ločljivosti 921.000 točk. Pogled na sliko je vrhunski.
Kamera Nikon Coolpix P300 omogoča delovati do občutljivosti ISO 3200, ima vgrajenega 90MB notranjega spomina, hitrost zajema je kar 7 posnetkov v sekundi, polni HD video zapis se lahko zapisuje v hitrosti 30 ali 15 sličic v sekundi.

 

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com