Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Ogled jadralne regate v Izoli

05.06.2004 23:13

avtor: Aleš Borlak, Matjaž Intihar

Lej lej, e-Fotografi gredo.

 

Aleš Borlak: Začelo se je ob 7:40 na Črnem Kalu, z prvimi pogovori o stanju na slovenskih cestah. Kot ponavadi novice zamujajo in stali smo v koloni, ki je načeloma ni bilo. Kljub vsemu smo bili še dovolj zgodnji, da smo bili v Izoli že nekaj čez osmo, ampak ker sem slabo bral navodila, sem se najprev namesto pred hotel Marina zapeljal v izolsko marino. Preden se začenete krohotati, isto napako sta ponovila za menoj še Alex (alias maningi) in mango.  Zakaj je sploh šlo? Canon je za svoje partnerje in novinarje pripravil družabno srečanje, ki se je sovpadalo z regato, na kateri je tekmovala tudi ena od jadrnic, poimenovana Ixus. Kdo je njen sponzor, po vsej verjetnosti ni potrebno preveč razlagati. Zbrana druščina iz e-Fotografije.com je bila kar pestra, z Matjažem na čelu, že omenjena maningi in mango, Žiga, Vito ter seveda jaz. Tudi fotografska oprema je bila raznovrstna, od obveznih Canonov, ki so služili kot prepustnica, največji podvig pa je uspel Vitu, ki je na krov prinesel lep kovček z napisom Nikon. Kaj se je notri skrivalo, lahko vidite na fotografijah. Na krovu so se stvari počasi začele dogajati, vetra je bilo dovolj, celo preveč, tako da smo z njim imeli preglavice oboji, tekmovalci in gledalci. Fotografirala ni samo druščina, zbrana okoli e-Fotografije ampak tudi vsi ostali prisotni. Opaženi so bili skoraj vsi Canonovi modeli, prevladovali so Ixusi (po vsej verjetnosti zaradi podpore jadrnici, za katero smo prišli navijat, sledili so jim DSLRji, z 300D na čelu, tudi 1Ds je bil vmes. Tudi objektivi so bili raznovrstni, Matjaž je z vso vnemo preizkušal novinca 70-300mm IS DO, maningi je ogreval 70-200mm IS, z Vitom pa sva vztrajala na Sigmi 70-200mm. Pravi izziv za fotografiranje pa niso predstavljale jadrnice, ampak galebi, ki so obkrožali našo barko, moj zaključek - za amaterja je tudi HSM dovolj hiter. Ravno, ko smo že počasi obupavali nad vremenom, se je le to usmililo in prikazalo se je sonce. Vito je v tem času tudi odprl Nikonov kovček in iz njega potegnil nekaj kil steklovja, ki drugače sliši na 400mm f2,8. Kaj vse se da z njim in spodobnim telekonverterjem doseči, lahko vidite v Forumu. Meni pa je sredi fotografiranja odpovedal sistem za ostrenje in mojega veselja je bilo konec. Kako se bo ta del nadaljeval, še sporočim.

Še kako se je končal "športni dan". Naša jadrnica je bila na prvi regati druga, na drugi tretja in ko smo odhajali, sem slišal lastnika, ki se je priduševal predvsem nad premočnim vetrom. Če bi bil ta malo slabši, bi zmagali. No ja, nimam pripomb.

 

 

Laho že čaka pogumne mornarje in e-Fotografe.

 

Matjaž Intihar: Začelo se je že v maju, ko mi je predstavnik Canon Adria dal možnost, da povabim nekaj članov e-Fotografije na skupno druženje.

Poklical sem nekaj forumašev. Eni so meli ohcet tisti dan, (naj jim gre dobro) drugi so dopustovali ali morali ostati doma, nekaj pa se vas je odzvalo povabilu. Še dobro, da na forumu nisem objavil možnost delovnega izleta. Glede na prijave delavnice cenjenega fotografa Hodaliča, že vidim, da bi se v tem primeru ladja enostavno potopila od prezasedenosti.

Borlak, (kot vedno prvi) me kliče, da je na Črnem Kalu gužva. Pa se nisem preveč sekiral, kajti Vito je že bil na pomolu in čakal nas kot ladjo. In kot poznam Vita, bi kljub motorjem z 3000KM z lahkoto zadrževal ladjo, da pridemo na njen krov. Imel pa sem še eno rezervo! In na koncu se je zgodilo prav to. Smo morali čakati kapitana nam ljubljenega podjetja.

No vmes sta naša prevajalca v angleščino in nemščino obredla peš pol obale, da sta našla pomol v Izoli. Ja, svetovljani, ki obvladajo pomole na Temzi ali New Yorku in silne avtoceste in njih vozlišča v Nemčiji se le s težavo znajdejo v Izoli. Je tudi razumljivo. Za njih je pomol vsaj celotna luka Koper z vso ladijsko floto vred.

In ko smo e-Fotografi po srečnem naklučju le stopili na krov je bilo kaj videti. Vsaj 100kg opreme je bilo z nami. Vse ostalo kar se je dogajalo potem so nianse. Malo smo fotkali, popili, pojedli in dan je šel mimo.

No en članek kot preizkus je le nastal. Opisali smo malo kako se obnese nekaj objektivov v praksi. In ni bilo slabo. Saj so tudi po svetu nekaj gledali za nami.

Pri nas pa? Se ve, na forumu je bilo nekaj govora, ostali vesoljni slovenski svet, pa še slišal ni za nas.

In ker smo se dobro odrezali, bomo upam, drugič vabljeni v večjem številu. HEHE, če ne bo še kaj več iz tega! To je pa že možnost naslednjega zapisa, dan po tem seveda!

 

 

Tomaž, Canon Adria in lepši del Canona Mateja, Avtera še nista vedela kaj jih čaka. Nikon in rumenčki so udarili na celi črti.

 

 

Kapitan ladje MIXI in širno slovensko morje.

 

 

Klavdij, predstavnik Rolana je prodal že preko 100 EOS 300D. Pa ga je očitno na ladji prvič držal v rokah. Kje se fklopi? HEHE Klavdij, to ni Laško, ki ma samo en štoplec in dno!

 

 

Pomembno je sodelovati.

 

 

Matjaž in Žiga (tisti, ki vam smilije gor meče) sta se končno dokopala do igrač. Čudo!

 

 

Diverzija se je začela. e-fotografi na ladji Canon. Saj je vse rumeno!

 

 

No maningi je bil stavkokaz in je z Bine-tovim Wowkotom hotel biti všečen.

 

 

Eni vedo, zakaj obstajajo digitalci.

 

 

Drugi so še vedno vajeni klasike.

 

 

Mladina še ne ve kaj pomeni rdeče in rumeno!

 

 

e-Fotografa v akciji.

 

 

Neznana fotografinja.

 

 

Vitu gre tudi ročno ostrenje dobro od rok.

 

 

Ker je bilo hrane preveč, so jo dobili galebi in nas v zahvalo spremljali vso pot. No saj ta ni bila dolga. Ve se kolikšna je slovenska Evropska obala!

 

 

Galebu gre tudi pršut v slast.

 

 

Zanimivih motivov kolikor hočete.

 

 

Za kaj vse ne pride prav rdeči trakec!

 

 

Zmagovalna jadrnica v razredu FOTOGRAFIJA!

 

 

Ob preizkusu objektivov so mimoidoči tudi zaigrali.

 

 

Matjaž in Aleš

 

 

Akcija! Tako je nastal preizkus objektiva Canon EF 70 - 300mm IS DO.

 

Test objektiva Canon EF 70 – 300 4,5-5,6 DO IS USM / Primerjalni test

http://efotografija.digifot.com/templates/?a=146&z=9

 

Še dobro, da je bil Vito z nami, da smo lahko znosili vso opremo.
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com