Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Predstavitev SLR fotokamere Sony Alpha 100 v Ljubljani

Avtor:Matjaž Intihar
06.08.2006 18:48


 

 

V Maroku je bila 6. 6. 2006 uradna predstavitev vstopa podjetja Sony med ponudnike fotokamer SLR. Izjemen dogodek tako za Sony kot fotografe je spremljalo več kot 200 novinarjev. S predstavitvijo nove serije fotokamer Alpha pa so pohiteli tudi pri nas.

 

Podjetje Sony Slovenija, d. o. o. s sedežem v ljubljanskem WTC-ju, ki med drugim skrbi tudi za promocijo fotokamer Sony, je 24. 7. 2006 povabljenim novinarjem, trgovcem in fotografom predstavilo SLR fotokamero  Alpha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vodja foto in video oddelka pri Sony Slovenija Rok Grobelšek je na prijetni lokaciji ljubljanskega Rožnika predstavil vizijo podjetja Sony v razredu fotokamer SLR, način ponudbe na slovenskem trgu, cene in načrt ponudbe dodatne opreme.

Sony kot vodilni ponudnik kompaktnih fotokamer (50 mio. prodanih kamer CyberShot) vidi svoj nadaljnji razvoj in dodatne možnosti prav v najvišjem (množičnem) razredu med fotografskimi kamerami. V januarju 2006 je Sony s prevzemom tehnologije SLR podjetja Konica Minolta pridobil vrhunsko tehnologijo, ki sta jo že pokazali kameri Konica Minolta 7D in 5D. Ne smemo spregledati dejstva, da je po svetu prodanih kar 16 milijonov objektivov pod imenom Minolta, ki so še vedno uporabni na novi fotokameri Sony Alpha.

Prodaja fotokamer Alpha 100 se bo na slovenskem trgu začela sredi avgusta. Ponudba bo obsegala možnost nakupa samo ohišja, ohišja in kit objektiva 18–70 mm in v kombinaciji z dodatnim objektivom 75–300 mm.

 

 

 

 

 

Tehnične lastnosti kamere Alpha je predstavil Matjaž Intihar. Kot sodelujoči na uradni predstavitvi v Maroku je podal mnenje in vizijo, ki so jo predstavili vodilni možje Sony Evropa. Ker sta tradicija in njeno nadaljevanje v fotoindustriji zelo pomembna, je za vse, ki fotokamere Sony poznajo bolj iz avdio/video sveta, predstavil tudi kar 78-letno zgodovino podjetja Minolta, ki jo zdaj v razredu SLR nadaljuje Sony. Na koncu pa je pojasnil, kje je Sony konkurenčen oziroma boljši od konkurence v primerljivem cenovnem razredu. Sony Alpha ima prednost predvsem v tehnologiji CCD-tipala, antistatičnega premaza tipala, ki poskrbi za brezprašne posnetke, v tehnologiji SuperSteadyShot, ki omogoča stabilizacijo slike pri vseh objektivih, v možnosti vplivanja na spremembo zapisa v močno kontrastnih pogojih s funkcijo DR (Dinamic Range Optimiser) in v kakovosti zapisa.

 

 

 

 

 

Da pa se kamera Sony Alpha odlično obnese tudi v praksi, je s fotografijami, izdelanimi na fotopapirju, pokazal fotograf Bojan Radin, ki je že dolgoletni uporabnik fotoopreme Minolta. S predstavitvijo povečav fotografij je ponazoril kakovost zapisa v ostrini slike (tudi s kit objektivoma in s starejšimi objektivi Minolta), odličen tonski zapis ter izjemno malo šuma tudi pri visoki občutljivosti 1600 ISO.

 

Po uradni predstavitvi pa je bilo še dovolj časa za praktično spoznavanje kamere Sony Alpha 100, in sicer za mnoge uporabnike in prodajalce opreme SLR ter celotne ponudbe Sonyja, kot tudi za pogovor z Rokom Grobelškom, ki bo skrbel za to, da bo Sony v Sloveniji dosegel pomemben tržni delež tudi v za Sony novem segmentu fotokamer in dodatne opreme.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com