Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Sony FE 400 mm F2,8 GM OSS

01.09.2018 13:57

Inovativen super teleobjektiv G Master F2,8

V teh super teleobjektivih je bila uporabljena Sonyjeva tehnologija objektivov, ki omogoča izredno hitrost ter vrhunsko ločljivost in učinek zameglitve ozadja G Master ter nadzor in zanesljivost za profesionalno uporabo. Poleg tega pa je SEL400F28GM najlažji super teleobjektiv v svojem razredu in nudi izredno svobodo pri fotografiranju iz roke.

 

Hitrost za izkoristek vseh zmogljivosti ohišja

Novi dinamični linearni motorji XD (izjemno dinamičen) nudijo boljši potisk od običajnih vrst. Z njimi smo dosegli do 5-kratno izboljšanje sledenja premikajočih se objektov za trenutna in prihodnja ohišja fotoaparatov. Dva od teh motorjev skupaj z algoritmi skrbita za tih, hiter in natančen pogon zasnove za ostrenje objektiva. Hitro delovanje naprednih ohišij fotoaparatov lahko izkoristite pri fotografiranju športnih prireditev in prizorov divjih živali.

Zaradi izjemno visokih standardov dizajna se ločljivost razteza čisto do robov slike. Trije fluoritni elementi zmanjšujejo barvno odstopanje. Med zasnovo in proizvodnjo je sferično odstopanje natančno nadzorovano za najvišjo možno raven kakovosti zameglitve ozadja. Podprti so izbirni visokozmogljivi teleobjektivi 1,4x in 2,0x, ki nudijo izjemno ločljivost in kontrast tudi pri 800 mm.

Zaradi optične zasnove s tremi fluoritnimi elementi smo zmanjšali število elementov v sprednjem delu ohišja in težo znižali na 2895 gramov. K nižji teži prispevajo tudi komponente iz magnezijeve zlitine. Objektiv je prenosen in omogoča izvrstno rokovanje, optimalna uravnoteženost pa omogoča agilno upravljanje za fotografiranje iz roke ali s stojalom.

 

Trpežnost in zanesljivost za uporabo v zahtevnih pogojih

Zasnova, ki vključuje odpornost na prah in vlago, nudi zanesljivost za uporabo na terenu v zahtevnih pogojih. Trpežna magnezijeva zlitina ni uporabljena le za zunanji del ohišja objektiva in nastavek za stojalo, temveč tudi za notranje komponente ohišja. Sprednji element objektiva ima premaz iz fluora, ki preprečuje nabiranje umazanije, hkrati pa olajša odstranjevanje umazanije in prstnih odtisov.

 

Funkcije za profesionalno fotografiranje

Stalni DMF omogoča vklop ročnega ostrenja z obročem za ostrenje tudi med fotografiranjem v načinu AF-C. Vgrajen je optični stabilizator slike. Nastavitev Mode 35 vključuje algoritem, ki nudi stabilizacijo za fotografiranje športnih prireditev in olajša kadriranje. Vsestranskost je še izboljšana s štirimi gumbi za zaklep ostrenja in obročem za ostrenje z ročnim ostrenjem z linearno odzivnostjo.

1. Stikalo za način ostrenja / 2. Stikalo za stalni DMF / 3. Omejevalnik razpona ostrenja / 4. Krožno stikalo za funkcije / 5. Gumb SET / 6. Stikalo za odpravljanje učinkov tresenja / 7. Stikalo za način odpravljanja učinkov tresenja/ 8. Stikalo BEEP

Avtor: Sony Slovenija

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com