Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Sony Media Experience 2005

29.04.2005 12:41

avtor: Žiga Intihar

Sony stavba v kateri so potekale skoraj vse dejavnosti.

 

Sony je na svojo konferenco povabil preko 600 novinarjev iz celotne Evrope. Konferenca je bila namenjena predstavitvi novih tehnologij in vseh artiklov, katere Sony ponuja. Že v uvodnem govoru treh vodilnih mož v Sony korporaciji so predstavili vizijo podjetja, da želijo in bodo ostali prvi v domači zabavni elektroniki. V Evropi imajo 435 Sony centrov. V letu dni naj bi predstavili 25 ravnih LCD HD (high definition) TV-jev, med drugimi smo že lahko videli 70 palčni ravni LCD HD TV. Med uvodnim govorom pa nam je zaplesal tudi Qrio - Sony-jev robot.

 

 

Na uvodnem govoru treh najvišjih predstavnikov podjetja nam je zaplesal tudi Qrio - Sonyjev robot.

 

Zdaj pa preidimo kar h konkretnim stvarem, katere smo že lahko preizkusili v Bordeauxu. Začnimi pri zabavni elektroniki.

 

 

Sony NW-E407 mp3 predvajalnik.

 

Prvo “igračo” ki smo jo dobili v roke je Sony walkman NW-E407. Namenjen je poslušanju mp3 glasbe, ima 1GB flash spomina, display, baterijo katera zdrži 50ur neprekinjenega poslušanja in je več kot odličen odgovor na Applov iPod Shuffle. Obstajata dva modela NW-E407/507. NW-E507 ponuja še FM radio, vse drugo je identično. Oba modela bo mogoče dobiti v štirih različnih barvah.

 

 

NW-HD5 v črni barvi. Možno ga je dobiti tudi v rdeči ali srebrni.

 

Drugi Sony walkman NW-HD5 je malce večji in je prav tako namenjen poslušanju mp3 glasbe. V sebi skriva 20GB disk. Ohišje je aluminijasto, zaslon je barvni. Na žalost nam zaenkrat še ne ponujajo ogleda fotografij na walkmanu.

 

 

Levo Blu-ray diska katera je možno prepisovati, desno pa Blu-ray na katerega je možno zapisati samo 1-krat.

 

Ker se celotni video seli na HD se bo poslednično s tem močno povečala tudi kapaciteta videa. In zato je potreba po novem formatu zapisa na blu-ray diske. Blu-ray naj bi bil pripravljen za svetovni trg enkrat do konca letošnjega leta. Naslednje leto pa naj bi na trg prišli že prvi računalniški zapisovalniki, ki bodo znali zapisati in brati blu-ray. Na kon­ferenci so pred­stavili 50GB blu-ray disk in iz njega že predvajali nekaj napovednikov filmov, ki so bili posneti v HD kakovosti zapisa in to kar na 70 palčnem ravnem LCD HD TV zaslonu.

 

 

SonyEricsson K750i

 

 

SonyEricsson K750i. Kamera ima 2MP in ponuja nam celo AF. Nad objektivom sta dve močni diodi, ki osvetljujeta predmet, katerega hočemo zajeti. Ob pritisku na sprožilec nam diodi močneje zasvetita nista pa sposobni bliskniti.

 

SonyEricsson je predstavil nekaj revo­lucionarnega na trgu mobilnih telefonov. In sicer mobilni telefon K750i, izjemno majhnih mer: 100 x 46 x 20.5 mm, z vgrajeno digitalno kamero z ločljivostjo 2 milijona točk in avtomatskim fokusom. Kvaliteta fotografije je neverjetno dobra (seveda govorimo o mobilnem telefonu). Tudi v notranjih prostorih je kvaliteta skorajda povsem primerljiva z digitalnimi kamerami z 2 milijonoma točk.

 

S klikom na tri spodnje fotografije, se vam odpre originalna fotografija posneta z SonyEricsson K750i (mobitel je še v razvojni fazi, kar pomeni, da fotografije morda še niso povsem optimalne)

 

 

 

 

 

Digitalni kamkorderji, katere je Sony pokazal, so sicer bili novi modeli, toda že predstavljeni in v prosti prodaji. Vseeno pa so pokazali nekaj novega. Nekaj v kar verjamejo, da je treba investirati veliko denarja ter energije in sicer v digitalne kamkorderje, kateri zapisujejo video in zvok direktno v MPEG-2 zapisu na DVD. Ker kot pravijo, uporabniki nimajo časa še dodatno prenašati video zapisa na računalnik, ga obdelovati, konvertirati - ampak je najbolj priročno ravno to, da, ko posnamemo nek video, ga lahko še v istem trenutku vstavimo v DVD player in si ogledamo posnetek. DVD vstavimo v računalnik in si ga shranimo na disk. Če uporabljamo DVD-RW lahko isti DVD ponovno vstavimo v kamero in prepišemo prejšnje podatke. Njihov najnovejši kamkorder, ki snema direktno na DVD je 3 milijonski DCR-DVD403.

 

 

DCR-DVD403E najnovejši Sony kamkorder, ki zajema video in avdio zapis direktno na DVD.

 

Snema v 16:9 načinu z možnostjo snemanja v 4:3 načinu, samo v slednjem uporablja manj točk na tipalu, ker je tipalo prirejeno za snemanje v 16:9 načinu. Tudi LCD zaslon je povsem prilagojen 16:9 načinu in če snemamo v 4:3 se ob robovih pokaže črni rob. Kot vsi Sony kamkorderji ima tudi DCR-DVD403 zaslon občutljiv na dotik in preko zaslona upravljamo z vsemi funkcijami.

 

 

Sony DSC-H1 z adapterjem in tele lečo.

 

 

Sony DSC-H1 v deluječem stanju in dvignjena bliskavica.

 

 

Sony DSC-H1 se izjemo lepo prilega roki. Veliko zaslugo zato ima razmeroma veliko in masivno držalo (grip).

 

In nazadnje pridemo še do digitalnih kamer, kjer so se nahajale samo že znane. Najbolj me je zanimala prva Sony kamera v 10-12X-nem zoom razredu DSC-H1. Prvi vtisi so odlični. Izjemno hiter avto fokus, po prvem vtisu bi rekel, da je celo hitrejši kot tisti v V-3 in je verjetno najhitrejši AF v kompaktnem razredu kamer. Kamera lepo leži v roki, spredaj v ročaju ima še vrtljiv gumb za spreminjanje vrednosti zaslonke ali časa zaklopa, zadaj velik zaslon, ki pa na žalost ni vrtljiv.

 

 

Sony DSC-H1 z dodatnim adapterjem in tele lečo se ga v roki drži že skoraj kot pravo DSLR kamero, tudi teža je kar podobna.

 

 

Pri visokih goriščnicah pa nam še vedno prav pride EVF iskalo.

 

V objektivu je vgrajen optični stabilizator o njegovem delovanju pa več, ko bomo dobili kamero na test v Slovenijo. Za vse tiste, ki na kamerah uporabljate tele lečo, veste kako nadležni je tisti črni rob, ki se ga vidi, ko je objektiv v širokem kotu. Sony je to rešil izjemno enostavno. Ko dodamo tele lečo na kamero, se sprehodimo v meni, kjer kameri povemo, da smo dodali na njo tele lečo in kamera sama prestavi objektiv v tisto pozicijo, kjer se črnega robu več ne vidi. Cena modela DSC-H1 bo okoli 500 eurov.

 

 

Sony DSC-H1 in Sony DSC-F828 - primerjava velikosti.

 

 

Sony DSC-H1 z dodatnim adapterjem in tele lečo, ter Sony DSC-F828 - primerjava velikosti.

 

 

Poleg H1, sem si ogledal tudi S40, S80 in S90, katere kamere so namenjene družinskim fotografom, kateri bodo slikali večinoma v avtomatskem načinu, čeprav kameri ponujata tudi povsem ročni način.

 

 

Sony DSC-S40 - najcenejša Sony kamera na trgu.

 

 

Sony DSC-S40 še pogled od zadaj.

 

 

Sony DSC-S90 kamera namenjena manj zahtevnim uporabnikom, nudi pa nam tudi ročne nastavitve.

 

 

Sony DSC-S90 pogled od zgoraj.

 

 

Sony DSC-S90 še pogled od zadaj.

 

Pokazali pa so tudi na novo oblikovano kamero P razreda in sicer DSC-P200. Kamera je nekoliko debelejša od predhodnice ima 7MP, 3-kratni optični zoom, največja in najbolj vidna stvar pa je večji LCD na zadku.

 

 

Sony DSC-P200 nova oblika.

 

 

Sony DSC-P200 sedaj z večjim zaslonom kot njegov predhodnik.

 

Za kamero Sony DSC-T7 (njihovo stilsko najbolj dovršeno kamero), ki je tudi najtanjša kamera trenutno na trgu z 3-kratnim optičnim zoomom so predstavili podvodno ohišje.

 

 

Sony SPK-THA podvodno ohišje za Sony DSC-T7

 

 

Sony SPK-THA podvodno ohišje za Sony DSC-T7 še z zadnje strani.

 

Tudi Sony se je spustil v miniaturne sublimacijske tiskalnike. V sredini maja bodo trgu ponudili dva. Prvi je manjši in je namenjen izdelavi fotografij preko USB-ja in kamere, cena se bo vrtela okoli 149 evrov, drugi DPP-FP50 pa je malce večji in omogoča izdelavo preko kamere ali direktno iz pomnilnega medija (CF, SD, MS...).

 

 

Sublimacijski tiskalnik DPP-FP50 z vsemi pomembnimi konektorji za različne tipe pomnilnih medijev. DPP-FP50 lahko priklopimo na televizor in tako preko televizorja z daljinskim upravljalcem tiskamo fotografije. Še pred tiskom pa jih lahko obrežemo, spremenimo tone, dodajamo efekte, filtre...

 

Tiskalnik ima nekaj gumbov za izbiro fotografij katere želimo natisniti, poleg pa dobimo tudi daljinski upravljalnik, saj lahko tiskalnik priklučimo na TV, si ogledujemo fotografije in preko TV opravimo mnogo več popravkov. Od izreza fotografije, barvne korekcije, dodajanja raznih filtrov, teksta in še mnogo drugih stvari, katere bomo opisali ko tiskalnik pride v Slovenijo. Cena bo okoli 200 evrov.

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com