Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Sony RX100 VII

28.07.2019 16:57

·       Novo razvit slikovni senzor Exmor RS™ CMOS zloženega tipa 1.0 z ločljivostjo 20,1 milijona točk, delovnim pomnilnikom DRAM in najnovejšo generacijo slikovnega procesorja BIONZ X™

·       Hitro delovanje kot pri fotoaparatu Alpha 9 z do 60 AF/AE izračuni na sekundo, zaporednim fotografiranjem z 20slikami na sekundo brez zatemnitve iskala ter AF/AE sledenjem

·       Ostrenje, ki je vodilno na svetu[iv]s 357 ostritvenimi točkami s faznim zaznavanjem ter 425 točkami z zaznavanjem kontrasta; z 0,02 sekunde tudi najhitrejše ostrenje na svetuv

·       Sledenje v realnem času ter ostrenje oči ljudi in živali v realnem času

·       Zoom objektiv z velikim razponom goriščne razdalje in veliko odprtino zaslonke ZEISS®Vario-Sonnar T* 24-200mm F2.8 – F4.5

·       Nov način ‘Single Burst Shooting’ pri hitrosti do 90 slik sekundo

·       Profesionalna video funkcionalnost vključno s snemanjem v ločljivosti 4K HDR (HLG), sledenjem v realnem času in ostrenjem oči v realnem času, stabilizatorjem slike 4K Active SteadyShot™, shranjevanjem podatkov o snemanju v navpičnem položaju ter vgrajenim priključkom za mikrofon

Sony predstavlja novost v svoji vodilni seriji fotoaparatov RX – fotoaparat RX100 VII (model DSC-RX100M7). S tehnologijami, ki so bile razvite za Sonyjev brezzrcalni fotoaparat polnega formata Alpha 9, RX100 VIIdosega novo stopnjo zmogljivosti v razredu kompaktnih fotoaparatov tako pri fotografiranju kot pri snemanju videa. S tem daje uporabniku navdih in zaupanje, saj nosi v žepu fotoaparat s profesionalnimi zmogljivostmi, s katerim lahko zabeleži spontane trenutke vsakodnevnega življenja. 

RX100 VII je opremljen z novo razvitim slikovnim senzorjem Exmor RS CMOS zloženega tipa 1.0 ter najnovejšo generacijo slikovnega procesorja BIONZ X. S to kombinacijo prinaša novo stopnjo zmogljivosti samodejnega ostrenja ter doseganja visokih hitrosti, ki smo jih prej lahko videli samo pri fotoaparatu Alpha 9. Fleksibilnost pri fotografiranju medtem zagotavlja zoom objektiv z velikim razponom goriščne razdalje ZEISS®Vario-Sonnar T* 24-200mmviiiF2.8-4.5. S tem je RX100 VII vsestranska izbira za vse vrste in načine fotografiranja – tako za fotografske navdušence kot za profesionalce.

 

Nov standard zmogljivosti samodejnega ostrenja v kompaktnem fotoaparatu

RX100 VII prinaša 357 ostritvenih točk s faznim zaznavanjem ter 425 točk z zaznavanjem kontrasta, s čimer nudi fotografu enega najboljših sistemov ostrenja na svetuv. Zahvaljujoč na novo optimiziranemu nadzoru pogona objektiva ga odlikuje tudi najkrajši čas izostritve na svetuv, ki znaša samo 0,02 sekunde. Velik korak naprej dodatno predstavlja zmogljivost AF/AE sledenja med zaporednim fotografiranjem, kjer fotoaparat opravi do 60 AF/AE izračunov na sekundoiiin posname hitro premikajoče se prizore s hitrostjo do 20 slik na sekundo z AF/AE sledenjem. S tem prinaša zagotovilo, da bo vsak trenutek dogajanja, ki ga želimo ovekovečiti, hitro in natančno izostren.

Novost je tudi fotografiranje brez zatemnitve iskala, ki prinaša popolno spremljanje dogajanja pred objektivom v živo, brez prekinitev, in to celo pri zaporednem fotografiranju s hitrostjo do 20 slik na sekundo, kar je enaka izkušnja, kot jo ponuja Alpha 9. Dodatna novost pri RX100 VII je način Single Burst Shooting, ki omogoča fotografiranje z izjemno visoko hitrostjo do 90 slik na sekundox v formatu JPEG/RAW, pri čemer uporablja zaklop s posebnim načinom proti popačenju. Način ‘Single Burst Shooting’ omogoča fotografu, da ujame hitro premikajoče se dogajanje in ga posname kot posamično fotografijo, medtem ko fotoaparat dejansko naredi 7 fotografij pri hitrosti 90, 60 ali 30 slik na sekundo. S tem uporabniku omogoči, da izbere najbolj popolno ujet trenutek.

RX100 VIIje prvi kompaktni fotoaparat, ki prinaša možnost sledenja v realnem času (angl. ‘Real-time Tracking’) in ostrenja oči v realnem času (angl. ‘Real-time Eye AF’). Sledenje v realnem času deluje z najnovejšim Sonyjevim algoritmom, ki si za izjemno natančnost pri prepoznavanju subjektov pomaga z umetno inteligenco. Poleg tega lahko uporabnik z dotikom zaslona označi, kateremu subjektu želi slediti. Tudi ostrenje oči v realnem času, ki uporablja najnovejšo različico Sonyjeve priznane tehnologije Eye AF, si pri prepoznavanju objektov in procesiranju podatkov v realnem času pomaga z umetno inteligenco. Rezultat tega je izboljšana natančnost, večja hitrost in boljše sledenje oči tako pri ljudeh kot pri živalih.Tako se fotografu ni treba ukvarjati s skrbjo, da bo slika pravilno izostrena in se lahko popolnoma osredotoči na kompozicijo.

 

Video 

Kompaktne mere in majhna teža fotoaparata RX100 VII (pribl. 302 g / 102 x 58 x 43 mm) pomenijo, da ga ima lahko uporabnik vedno s seboj. Prav tako ga je zaradi teh lastnosti mogoče pritrditi na mesta, kjer se ne da uporabiti večjih fotoaparatov. A kljub temu, da je RX100 VIImajhen, v sebi skriva številne profesionalne možnosti snemanja videa, s čimer je idealen za snemanje na poti, kot je na primer ustvarjanje vlogov:

-      Snemanje v ločljivosti 4K s polnim branjem točk in brez njihovega združevanja v formatu XAVCS™xiz visokim bitnim tokom.

-      Sledenje v realnem času in ostrenje oči v realnem času pri snemanju videa.

-     Stabilizator slike 4K Active SteadyShot, ki je 8-krat učinkovitejši kot 4K Standard SteadyShot[xiv].

-      Vgrajen priključek za mikrofon.

-      Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3. 

-      Združljivost z ‘Movie Edit add-on’ iz mobilne aplikacije ‘Imaging EdgeTM’ za stabilizacijo in urejanje videa.

-      Shranjevanje podatkov o snemanju videa v navpičnem položaju.

-      Intervalno fotografiranje za čudovite videoposnetke z zamikom.

-      Snemanje Super Slow Motion z do 1000 slikami na sekundo.

-      Zaslon, ki se zasuče za 180 stopinj za enostavnejše snemanje vlogov.

“RX100 VII postavlja nove standarde v razredu kompaktnih fotoaparatov tako za fotografiranje kot za snemanje videa. Prepričani smo, da bodo uporabniki navdušeni nad njegovo fenomenalno hitrostjo in sposobnostmi samodejnega ostrenja,” je dejal Yann Salmon Legagneur, direktor produktnega marketinga v oddelku Digital Imaging pri Sony Europe. “Uporabniki bodo občutili, da nosijo v žepu zmogljivost fotoaparata Alpha 9, le da je ta v kompaktni obliki, ter da lahko temu fotoaparatu zaupajo v vsaki situaciji.”

 

Nova zaščitna torbica za fotoaparate serije RX100

Sony je predstavil tudi novo črno zaščitno torbico v videzu usnja (LCJ-RXK)za fotoaparate serije RX100, ki vključuje zaščito za objektiv ter naramni trak in ščiti fotoaparat pred udarci in tresljaji. Ob tem omogoča enostaven dostop do priključka za mikrofon ter priključka USB, kar pomeni, da je za priklop mikrofona, polnjenje baterije in prenos fotografij ni treba odstraniti s fotoaparata.

 

Cene in razpoložljivost

Fotoaparat RX100 VII in torbica LCJ-RXK bosta v Evropi na voljo od avgusta 2019 dalje. Predvidena maloprodajna cena fotoaparata je približno 1300 evrov, cena torbice pa približno 85 evrov.

Avtor: Sony Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com