Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

DJI Osmo Pocket - stabilizacija videa v dlani

07.11.2019 22:42

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

So vaši video posnetki, posneti s fotofonom (pametnim telefonom) streseni? Je držanje telefona težko in je med snemanjem ter hojo neroden in pretežak? Ste vloger ali si želite nestresene video posnetke samo za domači ogled? DJI ima odličen odgovor s snemalnikom Osmo Pocket.

Sam sem veliko video posnetkov naredil s fotokamero. Kakovost odlična. A posnetke potrebujem samo za YouTube in me teža fotokamere za zajem videa ne prepriča, da bi jo z veseljem uporabljal. Uporaba fotofona in njegovo držanje me kljub nizki teži tudi ne. Čeprav nam obljubljajo dobro stabilizacijo slike, nisem nikoli dobil meni zadovoljivih rezultatov. Kdor išče ta najde! Od DJI že uporabljam dron. Zagledal sem se v posebno kamero Osmo in roko s stabilizacijo za fotofon Osmo Pocket. A je vse tako veliko. Pa se mi kot nalašč ponudi prilika za izposoditi DJI Osmo Pocket. Majhna napravica velikosti 121.9 x 36.9 x 28.6mm in teže zgolj 116g. Vklop snemalnika je enostven. Pritisnemo desni gumb in glava se postavi v pozicijo. Z njim lahko prestavimo še med video in fotografijo, ter obrnemo glavo za snemanje samega sebe. Z levim gumbom vklopimo snemanje videa ali zajem fotografije.

Nad gumboma je manjši zaslon za ogled zajema. Ko snemamo video, je stabilizacija odlična. Da ob premiku kamere le to ne premikamo prehitro, se gimbal glava odziva počasi, da je sam posnetek bolje gledljiv. DJI Pocket lahko nastavimo tudi na pametni telefon. Zaslon nam služi za odličen pogled na motiv, pomnilnik pa za direktno shranjevanje. Le velikost in teža se povečata. Za kratke videe je DJI Pocket kot nalašč. Dobro posname tudi zvok, če le ni preveč motečega vetra. Na FotoPOTEP Namibija sem ga večkrat izkoristil za video zapis. Hiter prenos posnetkov na telefon ali preko mini SD kartice na računalnik, nam omogoča takojšnjo objavo na spletnih medijih. Tudi tu je za dober video potrebna nestresen zapis. In DJI Pocket nam za to v visoki kakovosti poskrbi. Vsekakor naprava, ki bo šla za snemanje videa na še marsikateri FotoPOTEP.

Tehnične lastnosti DJI Osmo Pocket:
Objektiv: 25.7mm (ekv.35mm) f/2
Tipalo : 1/2.3” CMOS
Ločljivost: 12M točk fotografija
Video: 4K Ultra HD video - 3840 x 2160 24/25/30/48/50/60p,
Video: FHD - 1920x1080 24/25/30/48/50/60/120p
ISO 100-3200
Stabilizacija: vgrajena 3 osna / gimbal
Teža: 116g
Velikost: 121.9 x 36.9 x 28.6 mm
Spomin: MicroSD do 256GB
Baterija: LiPo 875 mAH, 140 min. delovanja pri 1080p/30 video
Zvok: 48 KHz AAC izhod

 

Za ogled videa klikni na text ali spodnjo fotografijo.

Video zapis kaže, da stabilizacija odlično deluje. Lahko smo na čolnu ali v vozečem avtu, hodimo ali premikamo glavo. Zapis bo veliko bolj miren, kot da uporabimo fotofon ali fotokamero.

Ko se ti ob bližnjem srečanju s kačo še bolj trese roka, DJI Osmo Pocket poskrbi za nestreseno fotografijo ali video.

Fotografija v pokrajini ob nizki jutranji svetlobi, ko so na izbiro samo dolgi časi osvetlitve.

 

DJI Osmo Pocket je na preizkus posodil 3A foto/video servis

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com