Naročite se na enovice

http://www.canon.si/get-involved/student-development-programme/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Nikon D3200 / e-Fotografija Test

Avtor:Matjaž Intihar
20.06.2012 16:58
Stran:

 

Meni za HOBI fotografe

Kot že omenjeno. Napisi so dovolj veliki, predvsem pa zaradi dobre ločljivosti zaslona zelo kontrastni in berljivi. Nastavitev ni veliko kar je povsem upravičeno, saj večina začetnih fotografov le redko dobro spozna, zakaj so nastavitve preko menija pomembne. Danes bo večina uporabnikov kamere Nikon D3200 le to uporabljalo v popolni zeleni avtomatiki, ali še v slikovnih programih. Bolj izkušeni ali tisti, ki bodo že na začetku poiskali znanje preko tečajev e-Fotografija, bodo kamero izkoriščali v njeni polni vrednosti s kreativnimi programi in dodatnimi nastavitvami. Manj zahtevni se raje prepuščajo sami avtomatiki kamere. V delovanju pod zeleno avtomatiko ali slikovnimi programi pa del funkcij preko menija ne moremo prenastavljati.
Opozorilo: Priporočam, da svoje kamere ne dajete iz rok, da vam kdo ne prestavi kakšne nastavitve v meniju. Če je že prišlo do neželene nastavitve imate takoj v prvem ukazu možnost ponastaviti kamero z ukazom »reset shooting options«. Zapomnite si to funkcijo.


Kadar fotografirate v načinu GUIDE ali s "slikovni" programi, "zeleni" avtomatiki, se del menija skrije. Vse funkcije so na voljo, kadar fotografirate v kreativnih programih P, A, S, M.


Če se sprašujete ali sistem samočiščenja tipala deluje ali ne poglejte v MENU. Vklopite funkcijo in se o njenem delovanju ne sprašujte več.


Beep (pisk), nas opozori, da je kamera opravila vse funkcije po polovičnem pritisku prožilca. Če vas zvok moti, oziroma je moteč drugim na kakšnem bolj tihem dogodku, ga lahko izklopite.


Funkcija za vse, ki si še vedno želite direktnega izpisa datuma na sliki.

 

Meni za napredne fotografe

Kot edino kamero si D3200 napredni fotograf ne bo niti izbral. Mogoče jo bo uporabljal kot drugo ohišje. In ker so nastavitve dobro poznane iz vseh Nikon kamer, si bo z nastavitvami preko menija hitro na ti.


Napredni fotograf bo le izjemoma poizkusil povsem avtomatske funkcije. Ker uporablja napredne programske nastavitve ima polno izbiro funkcij.


Ob vklopljeni AUTO ISO funkciji lahko določimo do katere izbire še lahko gre in kateri je tisti najdaljši čas, kjer kamera začne povečevati ISO. Toda pozor. Vklopljeno imate AUTO ISO funkcijo in maksimum ISO na 1600. Svetloba je slaba in sami preko zaslona in funkcije ISO izberete ISO 6400. Ne bo šlo. Kamera sama zaustavi ISO na 1600. Napredni fotograf bo tako ali tako sam izbiral občutljivost. Toda dobro je vedeti kako AUTO ISO deluje.


Lahko si sami izberete ime mape v katero se bodo zapisovale fotografije.


Kadar želite že takoj iz kamere močne zasičene barve, lahko izberete funkcijo Vivid.


Že posnete fotografije lahko obdelate preko kamere. Nova fotografija se zapiše kot kopija in ne izbriše originala.


Tudi Nikon je dodal funkcijo avtomatske obdelave za efekt miniatur.

 

Stran:
 

Komentarji

kuži

17.08.2015 21:03

hvala sam linki ne delajp
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com