Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Pentax Optio W60 - Kamera za vse, ki se ne bojijo vode

Avtor:Matjaž Intihar
12.07.2008 16:55
Stran:

 

Pentax je eno izmed redkih fotografskih podjetij na našem trgu, ki nam nudi dovolj zatesnjeno kompaktno fotokamero, da gremo lahko z njo tudi v vodo. Kamero serijo W sem preizkusil že leta 2005 (preizkus). Pri Pentax dobro vedo, da je sedaj pravi čas za ponudbo kamere za počitniške fotografe. Ti večinoma počitnice preživijo nekje ob vodi.

Optio W60 nudi vse lastnosti klasične kamere. Ima dve zanimivosti, ki sta danes vse bolj razpoznavni in uporabni. Funkcijo razpoznavanje obrazov in široki kot 28mm (ekv.35mm). Obenem še 10M točk za vse željne številk, možnost fotografiranja z manjšimi ločljivostmi in tudi v formatu novih televizijskih zaslonov 16:9. Objektiv ima kar 5,7X-ni zum, najdaljša goriščnica ima ekv. 35mm kar 140mm. objektiv je teleskopski, zato se prednji del ne premika iz kamere. Meni je enostaven, kamera pa ima možnost nastavitve lastnih štirih nam najpomembnejših nastavitev preko zelenega gumba. Obenem ima kamera še gumb MODE preko katerega nastavljamo slikovne programe. Ob njihovi izbiri se nam tudi izpiše za kaj so namenjeni. Da je kamera namenjena tudi za podvodno fotografiranje kažeta programa za to zvrst fotografiranja. Kamero lahko potopimo do globine 4m, kar je za družinske raziskovalce morja povsem zadovoljivo. Obenem ima kamera tudi možnost izbire programa za snemanje videa pod vodo. Optio W60 nam nudi možnost zapisa video zapisa v formatu 16:9 in ločljivosti kar 1280 točk (samo 15 sličic v sekundi). Na razpolago imamo tudi klasični ločljivosti 640 in 320 točk v formatu 4:3.

Optio W60 nam nudi še zadovoljivo makro fotografiranje v oddaljenosti od motiva samo 1 cm. 


Kamera je majhna, pred objektivom je steklo s premazom, da vodne kapljice zdrsijo iz njega.

 


Optio W60 je še vedno zadovoljivo majhna kamera, da jo lahko damo v srajčni žep.

 


Zaslon ima dobro ločljivost in pregled motiva.

 


Li-Ion baterija in SD pomnilna kartica sta za vratci na katerih je posebna tesnilna guma. Preden zaprete kamero dobro preverite, da ni na robu guma umazanija ali kakšen las.

 

 

 

 

 

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com