Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM - Originali, kje ste?

Avtor:Matjaž Intihar
06.03.2013 11:57
Stran:

 

Zaključek

Objektiv Sigma 35mm f/1.4 DG HSM je konstrukcijsko kot tehnično odličen. S svojo goriščnico je toliko posebneža, da ga bo izbral tisti uporabnik, ki točno ve kaj si od te goriščnice, svetlobne moči in kakovosti želi. Tehnična kakovost zapisa pri vseh zaslonkah v ostrini, neostrini (bokeh), kontrastu in z majhnim popačenjem so tisti elementi, ki temu objektivu dajejo prednost, ko se izbira med originalom ali Sigmo.
Še odlična svetlobna moč, trdno in natančno izdelano ohišje, HSM motor za ostrenje, možnost uporabe na kamerah polnega formata so pravi argumenti, da se v ožji izbor objektivov vzame tudi tega.
Menim, da je odičen za vse, ki si želijo portrete na drugačen način. Objektiv si je že našel svojo pot tudi v poročno fotografijo. Cenijo ga tudi tisti, ki si žele nek povsem svoj kot zajema. Primeren je za FF kamere 35mm goriščnica in APS-C kamere, kjer objektiv nudi ekvivalent goriščnice 52mm.
Na koncu še cena objektiva. Za objektiv želijo pri nas 849€. Veliko, malo? Vedno stvar želja in zmožnosti. Kdor se zaveda, kaj ta objektiv zmore in da je pustil konkurenco zadaj, mu bo cena povsem zadovoljiva. Kdor bi ga samo imel, ker je tehnični biser, pa bo s ceno najbrž nezadovoljen. Venda ta objektiv ima svojo dokaj omejeno uporabo na proti zdaj že povsod uporabnih zum objektivov. Zato bo pred njegovim nakupom vsakdo še kako premislil, ali je ta objektiv za njega uporaben in cenovno ustrezen.

 


 

Na Sigma objektivih boste opazili še sledeče pomembne oznake:
DC (Digital Crop) oznaka da gre za objektiv, ki je prirejen za APS-C format
DG (Digital) oznaka, da je objektiv prirejen tudi za kamere polnega 35mm formata
EX (Exterior) opozarja, da ima objektiv najvišjo kakovost leč?
OS (Optical Stabilizer) sistem za stabilizacijo slike
HSM (Hyper Sonic Motor) hitri in tihi ultrasonični motorček za ostrenje
IF (Inner Focus) ostrenje preko notranje skupine leč. Objektivu se dolžina med ostrenjem ne spreminja
ASP (Aspherical) posebno brušena asferična leča, ki omogoča, da se lahko v samem objektivu za enako ali celo višjo kakovost uporabi manj leč
APO (Apocromatic) posebno brušene leče na robovih za popravek barvnih odklonov
SLD (Special Low Dispersion) za čim manjšo barvno aberacijo ter razpršitev svetlobe in z njo povezanimi napakami pri zapisu
FLD (F Low Dispesion) leča, ki ima podobne karakteristike kot fluoritna. Ima večjo prepustnost in boljšo spektralno korekcijo kot navadno steklo
ELD (Extraordinary Low Dispersion) najnovejše steklo, ki še izboljšuje korekcijo kromatske aberacije
TSC (Thermally Stable Composite) material zaradi svoje trdnosti omogoča uporabiti tanjše stene objektiva kot obročev za ostrenje in zum. S tem objektiv pridobi na kompaktnosti in teži.
Macro - bližinski posnetki, vendar na teh zum objektivih brez prave vrednosti

 

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com