Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Fotografiranje in znana lokacija - Hitri FotoNAMIG

Avtor:Matjaž Intihar
26.08.2015 19:41

Kako uporabiti kamero, izbrati kader in kompozicijo, obdelati fotografijo?

V tej skupini FotoNAMIGov predstavljam namig v primerjavi večih fotografij. FotoNamig ob samo eni fotografiji v določenih fotografskih tematikah so predstavljeni na strani - Tematski FotoNAMIGi. Tako se tudi lahko naučimo kako uporabiti tehniko, program, fotografirati ali videti fotografijo. Več o tehniki o kateri bom zapisal si lahko preberete v knjigi FotoKAMERA  (Knjiga FOTOKAMERA)
Prav tako se lahko v primerjavi fotografij spozna kako do boljše kompozicije. (Knjiga KOMPOZICIJA SLIKE).

Torej v tem poglavju so napotki kratki, več naj povedo same primerjave med fotografijami. Tudi pri teh nasvetih naj velja, da moje osebno mnenje ni eno in edino. Naj vam bodo kot dober napotek za vaš pogled na fotografijo in nova iskanja. Kot pri tehniki naj tudi v izbiri kadra, kompozicije velja, da poizkušajte na več načinov. Če imate več posnetkov med njimi lahko izbirate!

Vsi FotoNAMIGi - Vstopi

 


Fotografiranje in znana lokacija - Hitri FotoNAMIG

S fotografijo želimo večkrat predstaviti tudi lokacijo. Tako že fotografija sama pokaže kje smo bili, fotografirali. Ste v Parizu? Brez, da je na fotografiji Eiflov stolp ne bo šlo. V Londonu - Big Ben, v Namibiji - rdeče peščine, v Bangkoku - Wat Arun, v Dubaju - Burj Khalifa...
Res, da z z vsakim kadrom ne moremo ujeti in vsaj delno dodati vsem razpoznanega motiva. Vendar!

Sem na znanem beneškem karnevalu. Toda slika sama zase lahko kaže marsikateri dogodek, ki se odvija po svetu. Tudi fotografirane maske niso povsem tipične za Benetke.

HITRI FotoNAMIG

Postavilil sem se samo pol metra bolj v desno in v zgornji levi del slike ujel vrhnji del zelo razpoznavnega stolpa. Vsak, ki je bil v Benetkah, ali vsaj videl sliko na Markov trg, bo hitro odvil zgodbo, maske - Benetke - karneval.

Vsi FotoNAMIGi - Vstopi

 
Avtor: Matjaž Intihar

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com