Naročite se na enovice

http://www.canon.si/get-involved/student-development-programme/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon EOS 5Ds R / Točkovna DSLR kraljica

09.06.2016 15:51
Stran:

1.Tehnika / 2.Kakovost slike / 3.Zaključek

Za konec

Avtor: Matjaž Intihar

Kamera EOS 5Ds R nima namena biti prva osnovna kamera naprednega ali PRO fotografa, kateremu ni v največji meri potreba po najvišji ločljivosti datoteke, kot samega zapisa. To je kamera za tiste, kateri žele imeti izpisan še tako droben detajl ali ekstremne povečave, ne fotografirajo v slabi svetlobi ali s povprečnimi objektivi, niti ne potrebujejo ekstremno hitrost delovanja.

Zadaj fotokamera EOS 5D MkIII, osnovna 21M točkovna izvedba in 50M točkovni sestri.

 

V bistvu kamera Canon EOS 5Ds R konkurira srednje formatnim kameram. Te so zaradi velikosti okorne, manjka jim širši sistem in večkrat zna biti predvsem pri fotografiranju na prostem manjša kamera DSLR boljša izbira.

Torej, Canon EOS 5Ds R ima svoje odlične prednosti. Je pa bolj ozko uporabna, tako, da jo bo izbral samo tisti, ki točne ve, kaj od take kamere in ločljivosti želi.

Sam sem kamero preizkušal tako v Namibijskih rdečih sipinah, kot v Etoshi, ko ti lahko visoka ločljivost nadomesti nekaj 100mm goriščnice.
Na proti kameram srednjega formata na terenu hitro ugotoviš, da ima Canon EOS 5Ds R prednost še v robustnosti in zaščiti. Ne verjamem, da bi lahko s tako lahkoto srednje formatno kamero in objektive uporabljal v peščenem viharju ob fotografiranju modela.

Kdor tako visoko ločljivo kamero za svoje motive potrebuje, bo dobil veliko ne samo v smislu 50M točk. Kamera zna in je uporabna tudi izven njenega glavnega namena. Le uporaba v visoki občutljivosti in hitrosti ni konkurenčna manj ločljivim tipalom. Vendar to se ve in PRO fotograf nikoli nima s seboj dodatne kamere, katera mu lahko služi pri drugačnih motivih. Recimo kombinacija z EOS 7D MkII ali EOS 1D X MkII je kot nalašč za popolno PRO delovanje v vseh pogojih in za vsak namen.

1.Tehnika / 2.Kakovost slike / 3.Zaključek

 
Avtor: Matjaž Intihar

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com