Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon PowerShot S90 - biser kompaktnega razreda

20.07.2010 12:16
Stran:

Nekaj tehničnih podatkov o Canon S90

S90 ima tipalo s "samo" 10 milijoni točk. V današnjem času bi laiki rekli, da to pa že ne more biti dobra kamera če imajo praktično vse druge kamere na tržišču preko 12 milijonov točk. A ravno teh 10 milijonov točk na večji površini tipala naredi S90 tako dobrega. Zaradi večje površine posamične točke, se barve lepše zapišejo in tudi šum se pojavi pri višjih vrednostih ISO, kot pri veliki večini ostalih kompaktov.

Razpon ISO vrednosti se giblje med 80 in 3200 ISO, z uporabo funkcije LowLight celo do ISO 12.800. Nastavljamo ga lahko po tretinjskih stopnjah, kar pomeni, da kamera ponuja tudi vmesne vrednosti ISO 100, 125, 160, 200, 250, 320, 400...tako vse naprej do 3200 ISO. Objektiv nam ponuja štirikratno optično povečavo, a kar je pomembnejše je to, da nam v širokem kotu ponuja vrednost zaslonke F2.0. Seveda je stabilizacija optična, v objektivu. Ostrenje lahko poteka preko iskanja obrazov, inteligentnega avto fokusa, kateri sam od sebe določi eno ali več točk izmed deveti. Seveda pa kamera omogoča tudi ročno izbiro fokusne točke. Bliskavica je izjemno močna in odlično doosvetli motiv tudi ob močnejši sončni svetlobi.

TFT zaslon na kameri je velik 3 palce s skoraj pol milijona točk. Tudi ob močnem soncu in sončnimi očali (brez polarizacije) na zaslonu vidimo sliko brez naprezanja. Potrebno je omeniti še zmogljivost baterije, katera brez napora zdrži celodnevno fotografiranje.


Preko gumba Func. Set pridemo da večine glavnih funkcij s katerimi lahko korigiramo osvetliotev in procesiranje naše slike. V uporabi popolne avtomatike ali slikovnih programov nekaterih funkcij ni moč prenastavljati.


Pod gumbom Ring Func. imamo možnost izbrati katera funkcija deluje preko obroča.


ISO od 80 do 3200 ISO.


Želite bolj inteznivne barve? Izberite funkcijo Vivid (zasičenost).


Imate željo po zapisu datuma na sliki? Vklopite to funkcijo.


Kamera omogoča RAW zapis. Z njim lahko dosežemo še višjo tehnično kakovost fotografije.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com