Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon PowerShot SX10 IS / Mega zum z razlogom

Avtor:Matjaž Intihar
10.02.2009 22:22
Stran:

Kamera omogoča delovanje v povsem avtomatskem načinu (zelena avtomatika), kot tudi ročnem (M) in kreativnih programih (P, Tv, Av). Ne smemo izvzeti tudi v naprej pripravljenih programskih avtomatik (portret, šport, nočni posnetki itd.). Za napredne hobi fotografe kamera omogoča prenastavljati praktično vse nastavitve preko gumbov na ohišju, kar je zelo uporabno, saj tako lahko hitro posežemo po drugih nastavitvah.


Popotniške motive lahko brez težav zajamete s popolno zeleno avtomatiko. Tako skrbite samo za izbiro goriščnice.


Ostrina je tudi v "tele" področju odlična, prav tako merjenje osvetlitve.


Veliki svetlobni kontrasti kameri ne delajo problemov. V pomoč nam je funkcija i-Contrast.


V "vivid" programski izbiri so barve bolj zasičene.

Omeniti velja hitrost in natančnost ostrenja v dobrih svetlobnih pogojih. Za večerne prireditve pa je priporočljivo na kamero natakniti zunanjo bliskavico, saj se s tem kot prvo zavarujete pred premalo osvetljenimi fotografijami in kar je še pomembnejše, fotografije bodo zaradi IR predbliskov tudi v popolni temi ostre. Glede rdečih oči na fotografiji se uporabniki kamere SX10 nimate kaj bati, saj vam kamera samodejno odstrani rdeče oči, enako, kot bi vi to lahko naknadno storili v programu na računalniku.


Zgoraj vidite fotografijo posneto v širokem kotu 28mm (ekv.35mm), spodnja pri 20-kratni povečavi 560mm (ekv. 35mm). Na naslednji strani si oglejte še povečavo, ko poleg optične uporabimo še digitalno povečavo.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com