Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon PowerShot SX10 IS / Mega zum z razlogom

Avtor:Matjaž Intihar
10.02.2009 22:22
Stran:


Zgornja slika zajeta v širokem kotu 28mm (ekv. 35mm). Z digitalnim zoomom lahko celo preštejemo koliko ljudi je zunaj na krovu.

Kamera uporablja baterije tipa AA, ki so dobavljive praktično povsod po svetu in je tako odlična popotniška kamera, s katero lahko zajamemo tako največje stavbe na svetu od blizu, kot v divjini divje živali iz varne razdalje.

Tudi kamera SX 10 IS nam nudi možnost makro in super makro fotografiranja. Funkcijo makro vklopimo z gumbom na zadnjem delu kamere.


Kamera se izkaže odlično pri fotografiranju bližnjih motivov.


Najdaljša goriščnica objektiva 100mm nam že omogoča kontrolo globinsko ostrine.

Slika je več kot zadovoljiva za družinskega in popotniškega uporabnika. Ravno tako hitrost in enostavnost delovanja. Kdor si želi še višjo stopnico pa pri Canonu ponujajo še dražji in zmogljivejši model iz serije G, to je model PowerShot G10. Ta nudi v večini lastnosti še višjo uporabniško in kakovostno vrednost, le dolgih goriščnic mu zmanjka naproti SX10. Kmalu pa bo na trgovskih policah sestra kamere SX10, to je model SX1. Ker bo SX1 nudila HD video zapis in zaslon formata 16:9 bo bolj namenjena tistim, ki jim je video zapis v tem novem TV formatu bolj pri srcu. In smo spet tam. Proizvajalec dobro ve, da mora v ognju imeti več uporabniško različnih želez za boj s konkurenco kot za izbiro kupca samega.

Video zapis

Kakovost videa je povsem primerna za dokumentarne potrebe družinskih in popotniških dogodkov. Hitra izostritev in zumiranje data kameri še višjo vrednost. Tisti, ki želi od video zapisa še več, pa naj počaka na model SX1 IS (preizkus je že objavljen - KLIK). Za razliko od na zunaj skoraj identične kamere nudi opcijo polnega HD formata zapisa.

Zumiranje med video zapisom... KLIK (cca. 1,5MB)

Video zapis in zvok... KLIK (cca. 9MB)

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com