Naročite se na enovice

http://www.canon.si/offers/anniversary/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikon D7100 / Prava ponudba - Test

Avtor:Matjaž Intihar
31.07.2013 21:27
Stran:

Uporabniška vrednost kamere Nikon D7100 glede na ceno

Nikon je že iz prve ubral pravo cenovno politiko. Za ohišje D7100 želijo pri nas cca.1000€. Z objektivom 18-105mm VR, pa boste odšteli samo še nekaj nad 100€ več. S ceno so šli točno vmes med Canon EOS 60D in EOS 7D. Vendar tu ni dileme. Ni veliko fotografov, ki si kamero iz tega razreda žele za vstop v DSLR svet. Večina že ima eno izmed kamer nižjih razredov in čez čas vstopa višje. Tu pa je za Nikon uporabnike vstopnih in hobi kamer Nikon naredil odlično ponudbo.

Kamera Nikon D7100 nudi veliko in če ostajate v APS-C razredu lahko celo rečem da nudi vse potrebno. Sam niti še bolj profesionalnega ohišja nisem pogrešal. In sem se s kamero tri tedne družil od jutra do noči v ne kaj preveč prijaznih pogojih Namibije. Prah in droben puščavski pesek znajo priti v še tako tesnjeno ohišje. A je D7100 vse skupaj odlično zdržala in bila odlična sopotnica Nikon D800e.

Kamera je hitra, odlično ostri, meri osvetlitev, hitro procesira sliko, obenem pa nudi možnost hitre izbire funkcij.

 

Za konec

Ni dileme. Nikon se je s prenovo odločil prav. Sam menim, da ni nobene potrebe čakati na še višji model APS-C kamere, če niste ne vem kakšen reporterski fotograf, ki bi jo potreboval zaradi ožjega kota zajema in višje robustnosti.

Za hobi in naprednega fotografa nudi Nikon D7100 vse kar se potrebuje. Seveda, če lahko plačate več in bo Nikon več ponudil, boste to najbrž tudi izbrali. Toda potem smo že v dilemi, ali ne raje vstopiti v svet kamer polnega FX formata? (članek)

Po krasnem druženju s kamero, že fotografije same povedo, da se s kamero Nikon D7100, da odlično delovati in da nas ne bo razočarala.

Torej, če že potrebujete zamenjavo za D300s, če želite vstopiti v svet naprednih kamer APS-C razreda ali potrebujete drugo ohišje za ožje kote, ni dileme. Kamera Nikon D7100 nudi veliko. Na koncu pa še za »pravi« denar.

Stran:
 

Komentarji

slovenec

20.02.2014 14:35

z d7100 sem zelo zadovoljen. priporočam ga vsem, ki se želijo resneje ukvarjati z fotografijo.
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com