Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Panasonic DMC-FZ18 - Test

02.02.2008 14:17
Stran:

 

Kakovost fotografije
Kot se ponavljamo že nekaj časa, se kakovost fotografije pri novih kamerah prav nič ne izboljšuje. No, tako slaba slika kot jo je imel FZ8, FZ18 nima, ampak na samih fotografijah ni zaznati ostrine, saj jo algoritmi pri procesiranju zaradi zmanjševanja šuma na fotografijah preveč omehčajo.

Barve so sicer zelo všečne in tudi večje količine kromatske aberacije ni zaznati. Je pa kakovost fotografije zelo zadovoljiva tudi na A4 povečavah. 


100ISO


1600 ISO - šum je izrazit, opazi pa se predvsem manjša intenzivnost barv.


Odzivanje zoom gumba je hitro, prav tako motorčka za premikanje leč in samo ostrenje.


Slike z veliko površino bele barve je potrebno narediti z +1 EV.


Tudi predmete v gibanju je možno zaradi hitrega fokusa ujeti ostre.


Barve niso prenasičene in ne preblede


Kamera preosvetluje posnetke na katerih je veliko črnine


Zgoraj original, spodja obdelana fotografija. Kamera sliko z temnimi deli preosvetli. Še dobro, da ostane toliko detajlev, da lahko naknadno v programu sliko popravimo.


Z 18-kratnem zoomom je kar težko loviti tekajoče otroke.


Linije objektiva na 28mm so pri cca. 40cm oddaljenosti od predmeta praktično povsem ravne


V makro funkciji, ko je objektiv naslonjen na zaslon (0cm) pa se močno opazi sodčkadost objektiva.

Zaključek
Panasonic je z DMC-FZ18 napravil tako za družinske, kot za zahtevnejše uporabnike omembe vredno kamero. Razpon goriščnic od širokega kota, do ekstremno tele zooma in hitrim ter natančnim fokusom zelo veliko pripomore do končne dobre ocene. Inteligentna avtomatika, ki krmili kamero je tako zmogljiva, da družinskih uporabnik verjetno po čem drugem niti ne bo posegel.

Li-Ion baterij ter polnilec sta že priložena, poleg tega pa se v škatli nahajata še sončna zaslonka ter plastični podaljšek dolg dobrih 5 milimetrov, katerega pričvrstimo na ohišje kamere in tako zaščitimo objektiv pred udarci, tudi, ko je kamera prižgana. Poleg tega pa nam omogoča še navoj za filter.

Panasonic DMC-FZ18 je kamera katero bi priporočal uporabnikom, kateri cenijo majhnost ohišja, kvalitetno izdelavo – čeprav s ceneno plastiko, majhno težo kamere in predvsem enostavnost delovanja. Glede kvalitete fotografije pa je že tako ali tako vsaka kompaktna kamera več kot zadovoljiva za printe v velikosti 13x18 cm.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com