Naročite se na enovice

http://www.canon.si/get-involved/student-development-programme/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon EOS 7D Mark II - Edina prava APS-C PRO fotokamera

Avtor:Matjaž Intihar
09.01.2015 16:18
Stran:

1.Uvod / 2.Nastavitve / 3.Kakovost slike / 4.Visoki ISO / 5.AF hitrost / Video / 6.Zaključek

Zaključek

Če pogledam na kamero EOS 7D MkII iz pogleda hobi fotografa, potem nudi preveč. Preveč v smislu lastnosti, katere bo hobi fotograf le redko kdaj izkoristil. Za hobi fotografa je po mojem mnenju boljša izbira EOS 70D (test). Vendar kot vedno. Kdor si nekaj želi, naj tudi izbere in uporablja. Želim le zapisati, da bo hobi fotograf lahko zadovoljen tudi z EOS 70D.
Napredni fotograf je v močni dilemi. Vendar menim, da bo zaradi izraznosti raje posegel po polno formatni EOS 6D (test). Saj tudi on ne potrebuje hitrosti.
Canon EOS 7D MkII je po mojem mnenju kamera za tiste, ki res potrebujejo hitrost. Tako v AF, zaporednem proženju kot shranjevanju podatkov na kamero. Po moje je postala kamera EOS 7D MkII povsem profesionalna kamera za športno reportersko fotografijo. In zna se zgoditi, da bo izpodrinila EOS 1D razred s "crop" faktorjem 1,3. To nudi sedaj kamera EOS 1D MkIV.

Kot zapisano v naslovu, je kamera EOS 7D MkII tako zmogljiva, da jo brez težav dajem v profesionalni razred. Mnogi so že razmišljali, da bi prestopili med kamere polnega formata. Ob prihodu te kamere pa lahko zapišem, da kdor želi ostati v razredu manjših tipal ima na voljo vrhunsko fotokamero. Tako vam ne bo treba v nakup novih objektivov, kar se zgodi vsakemu, ki prehaja med kamere z večjimi tipali. Prav večji strošek ob menjavi objektivov je tisti argument, da so kamere APS-C razreda še kako zanimive. Pri Canon se tega zavedajo. Vedo, da kdor želi iti v svet polnega formata, bo to tudi storil. Vsi pa imajo sedaj na voljo ostati v APS-C razredu, oziroma, če je potreba po kameri z manjšim tipalom imajo na voljo vrhunsko drugo kamero.

S kamero EOS 7D MkII smo dobili odličen izdelek in uporabniški stroj. Izkoristimo jo lahko za družinsko, kot profesionalno fotografiranje. Nudi kakovost v pokrajinski fotografiji, kot še hitrost v športni fotografiji. Pri nas kamero dobite za cca. 1800€ (ohišje). Toliko je bila na začetku tudi njena predhodnica. Za EOS 70D boste odšteli samo tisočaka. Za polnoformatno EOS 6D pa cca. 1600€. Torej izbira je na voljo in ta kaže, da je EOS 7D MkII prva izbira za tiste, ki potrebujejo predvsem hitrost in APS-C prednosti. Predlagam, da na ta način tudi sami premislite o izbiri EOS 7D MkII. In če se boste za njo odločili, vedite, v roki imate foto stroj!

EOS 7D MkII / V številkah (tehnikalije)

20M točk - premalo, preveč? Stvar želja in okusa
65 točkovni AF - posodobljen in procesorsko enak kot v EOS 1D X
3 palčni zaslon 1.040M točk - dober pogled na zaslon tudi pod kotom ali pri močni svetlobi
100% pokritost slike preko iskala
Najkrajši čas 1/8000 sek., sinhronizacija 1/250 sek.
ISO 100 - 16.000 (elektronsko do 51.200)
Hitrost zaporednega proženja je 10 posnetkov v sekundi
CF in SD kartica
HDMI (mini) in USB 3.0
149x112x78mm - 910g

Avtor: Matjaž intihar

1.Uvod / 2.Nastavitve / 3.Kakovost slike / 4.Visoki ISO / 5.AF hitrost / Video / 6.Zaključek

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com