Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Pentax K-x / Test

Avtor:Matjaž Intihar
24.11.2009 11:11
Stran:

Meni za HOBI fotografe

Hobi fotograf si že želi nekaj več nastavitev. In kamera Pentax K-x jih toliko in še krepko več nudi.


Po pritisku na gumb INFO, se na zaslonu prikaže več ikon. Nekatere so že direktno dosegljive preko gumbov na kameri, vse pa tudi preko gumba MENU.


Če želite že takoj iz kamere bolj všečne tonske vrednosti, ki jih bo kamera preko algoritmov sama obdelala, potem vstopite v okno "Bright". Pri nastavitvi točk ostrenja lahko izbirate avtomatski način v petih točkah (kamera bo ostrila v centralnem večjem kvadratu), z 11 točkami (kamera bo izkoriščala celotno z linijami označeno polje ostrenja), z eno točko, ki jo lahko premikamo po vseh 11 poljih, ali samo s centralno točko. (članek o delovanju AF in ostrenju na splošno)


Pentax K-x nam nudi enostavno uporabo HDR načina fotografiranja. Če imate motiv z ekstremnim kontrastnim razmerjem vam ni več treba fotografirati v RAW načinu in uporabiti profesionalni program za obdelavo slike. Vklopite funkcijo HDR, po pritisku na prožilec bo kamera zajela tri posnetke in jih v fazi procesiranja združila v enega manj kontrastnega. S tem se boste izognili pretemnim in presvetlim delom na fotografiji.


Highlight Correction - nastavitve, ki nam omogočajo pri motivih z več svetlimi deli ohraniti risbo v njih. Shadow Correction - pri večjih kontarstih se ohrani več risbe v temnejših delih slike. File Format - nastavitev formata zapisa. Nastavitev ločljivosti. Distortion Correction - ob procesiranju kamera za določene objektive sama popravi napako popačenj. CA - kamera za določene objektive sama popravi napake kromatske aberacije (zamik barv). ((članek - RAW ali JPEG))

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com