Naročite se na enovice

http://www.canon.si/get-involved/student-development-programme/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Pentax K-x / Test

Avtor:Matjaž Intihar
24.11.2009 11:11
Stran:

Uporabniška vrednost kamere glede na ceno

Tu sploh ne bom veliko filozofiral ali se opredeljeval, saj sem funkcije in lastnosti že predstavil. Za 615 evrov kolikor stane K-x z objektivom 18-55mm dobite res veliko. Bolje povedano toliko, kot vam konkurenca ne nudi za celo nekaj več denarja.

Zaključna beseda

Pentax gre naprej. Fotografom, ki šele vstopajo v svet kamer DSLR so za odlično ceno ponudili kamero, ki zadovolji tudi bolj zahtevnega hobi fotografa.

Dobro izdelano majhno ohišje. Stabilizacija slika (SR) je vgrajena v kamero preko tipala. Možnost samo čiščenje tipala od prahu ob vklopu ali izbiri preko menija. HD video zapis. Avtomatske, slikovne in napredne nastavitve, avto ISO funkcija, 4,7 posnetka v sekundi, dobro kontroliranje šuma, možnost obdelave slike preko menija in še je možnosti, ki nam jih nudi Pentax K-x. Torej dobra kamera za manj denarja.

Poleg vsega pa še HDR takojšnja obdelava, prioriteta svetlih in temnih delov, možnost nastavitve zajema samo 2M točk, kar je še kako dobrodošlo če potrebujemo fotografije samo za internet, možnost več ekspozicij na isti posnetek in uporaba DNG (Adobe RAW) zapisa, ki omogoča branje datoteke v programu Photoshop neodvisno od Pentax gonilnika. Torej, več ko si hobi fotograf želi, za samo 615 evrov.

Primerjava v e-Fotografija tabeli med HOBI kamerami iz dosedanjih preizkusov
(za prenos večje slike klikni na sliko)

Primerjava v e-Fotografija tabeli s kamero, ki ji je že preizkušena in njena trenutno konkurentka
(za prenos večje slike klikni na sliko)

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com