Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Olympus E-3 / Prve fotografije

Avtor:Matjaž Intihar
02.11.2007 12:54
Stran:

Prvi zaključek

Še enkrat poudarjam, da sem preizkušal Olympus E-3 samo en dan in da je to bila predprodukcijska kamera. Vendar se da nekaj vtisov in zapažanj že zapisati ali odgovoriti na vprašanje za koga je kamera namenjena.
Če pogledam na samo ohišje, je kamera neverjetno robustna in odporna na vlago, oziroma celo polivanje z vodo. Marsikaj je vzdržala v praksi, sam pa sem preizkus opravil tako na pritisk teže kot v močnem dežju. Marsikdo od drugih preizkuševalcev je ob dežju kamero skril, ko pa so opazili, da sam z njo veselo fotografiram in jo celo načrtno puščam na dežju so se opogumili tudi sami.
Olympus je nadgradil kamero poleg vseh treh že znanih lastnosti stabilizacija slike, predogled slike preko zaslona in čiščenje tipala, ki mu tudi konkurenca priznava da je najboljši še vrtljiv zaslon. Njegovo prednost na SLR kameri spoznaš šele, ko ga začneš uporabljati.
Olympus E-3 je tudi zadovoljiv v hitrosti ostrenja, velikosti in svetlosti slike v iskalu ter obilo ostalih funkcij. Tudi čez samo kakovost fotografije se nimam veliko pritoževati. Seveda so pomankljivosti tudi pri E-3, vendar menim, da ta trenutek na trgu ali samo predstavljene še ni kamere, ki bi nudila toliko zanimivih in naprednemu ali profesionalnemu fotografu naprednih lastnosti. Zdaj za koga so uporabne ali kdo želi v nekaterih lastnostih več je drugo vprašanje. Toda lahko rečem, da Olympus E-3 že kot kamera, ki je namenjena samo preizkusu nudi veliko.

Še toliko bolj, če pogledamo na njeno ceno. Ta sicer še ni točno določena, vendar se predvideva, da bo okoli 1600 - 1800€. Torej bo cena pod Nikon D300. Če dodamo še dejstvo, da lastnik katere koli Olympus DSLR dobi poleg še dodatno držalo brezplačno hitro opazimo, da je Olympus E-3 tudi konkurenčen. Prav zanimivo bo videti primerjavo med Canon EOS 40D, Olympus E-3, Nikon D300 in Sony Alpha 700. Vsak uporabnik določene kamere ali pripadnik znamke lahko v svoji najde najboljše lastnosti, a gledano iz višine na vse enako mislim, da jim bo kamera Olympus E-3 še kako kazala njihove pomanjkljivosti.


Večina je Olympus E-3 skrila pred dežjem.


Brisanje kamere vodnih kapelj.

 


Ob pogledu na mojo povsem mokro kamero pa so se vseeno opogumili.


In tudi sam sem bil ovekovečen.


Začudenja pa tudi od Olympus ljudi ni bilo, saj dobro vedo, da kameri nekaj dežja ne more škodovati.


Dobra prednost olympus kamere. panasonic je prvi dodal vrtljiv zaslon v SLR kamero. Olympus izkorišča to lastnost in še kako nam lahko prav pride.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com