Naročite se na enovice

http://www.canon.si/get-involved/student-development-programme/
http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Pentax K200D / Test

Avtor:Matjaž Intihar
24.11.2008 21:29
Stran:

 

Pentax K200D in HOBI fotografi

Kamera Pentax K200D spada po lestvici uporabniške vrednosti nekje v zlato sredino kamer za hobi uporabnike. Njena cena (cca. 500€ ohišje) pa jo postavi med hobi kamere vstopnega razreda, torej med tiste, ki jih po prvih korakih v svet naprednih funkcij hitro zamenjamo. Ko pa pogledamo kamero Pentax K200D iz širšega pogleda se hitro ugotovi, da je kamera namenjena tako za tiste, ki šele vstopajo v svet kamer DSLR in se radi prepuščajo popolni avtomatiki, kot že za bolj napredne, ki radi sami prenastavljajo določene funkcije. Prav v tem je velika vrednost te kamere. Je zelo prijazna za začetno uporabo in ne bega uporabnika s kopico funkcijskih gumbov ter preobsežnim menijem, hkrati pa nudi za bolj izkušene lahko dosegljive vse glavne funkcije za spremembo načina snemanja. Pentax se je s K200D zelo dobro približal hobi fotografom. Menim, da je trenutno edina kamera, ki nudi prijaznost uporabe in enostavnost za začetnike, obenem pa bo fotografu še vedno dobro služila, ko bo spoznal možnosti in funkcije, ki jih prinaša kamera razreda DSLR. Torej kamera, ki jo bo tudi izkušeni hobi fotograf s pridom uporabljal.

 

Pentax K200D in napredni (ADVANCED) fotografi

Napredni fotografi si od kamere želijo več. Predvsem v večji kontroli posnetka kot sami hitrosti delovanja. Glede kontrole posnetka se že da potrpeti, da je treba večkrat v meni, saj nam ta nudi obilo naprednih možnosti. Hitrost delovanja kamere K200D pa večino ne bo zadovoljila. Pentax ima za napredne uporabnike na voljo model kamere K20D. Zopet smo tu, za več denarja več glasbe.

Seveda ne pomeni, da se s kamero K200D ne da delovati tudi v bolj zahtevnih fotografskih projektih. Vendar ima konkurenca med kamerami hobi razreda za fotografe, katerim je cena najbolj pomembna za samo cca. 100 evro več, v hitrosti delovanja večjo konkurenčno vrednost.

 

Pentax K200D in profesionalni (PRO) fotografi

Profesionalni fotograf bo kamero K200D brez težav uporabljal. Seveda pa ti fotografi potrebujejo več in jim je lahko kamera iz tega razreda le kot rezervno orodje ali pa kot kamera za »dušo« in napredno hobi uporabo.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com