Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikon D5000 - e-Fotograija Test

Avtor:Matjaž Intihar
02.08.2009 10:27
Stran:

Nikon D5000 in HOBI fotografi

Brez dileme. Nikon zna vedno uporabniško kot s samo izbrano tehniko v kameri in ceno, kamero postaviti v nek vmesni konkurenčni prostor. Nikon D5000 tehnološko in uporabniško lahko primerjamo s hobi kamerami od konkurence EOS 450D, EOS 500D, E-620, K200D, Alpha 330. Svoje naredi še možnost HD video zapisa s katero se bo rad pohvalil marsikateri hobi fotograf in izbira za Nikon D5000 je lahko hitro tu. Kamera je izredno enostavna za uporabo. Ima malo nastavitvenih gumbov in predvsem obilo tehnike prenesene iz višjih modelov. Zato se za kakovost slike tudi v popolnih avtomatikah ni bati. Seveda smo zopet pri skoraj najbolj pomembnem elementu, to je ceni. Ali je hobi fotograf pripravljen na izdatek nad 700€, saj so nekatere kamere DSLR v vstopnem razredu že za ceno krepko pod 500€. Res, da za ta denar ne dobimo vrtljivega zaslona, HD video zapis, sliko take kakovosti in Nikon kamero, toda vstopni razred je močno vezan na ceno. Tako zopet pridemo do spoznanja, da pri odločitvi za nakup veliko pomeni predvsem ime proizvajalca, zaupanje v njega, dodatna mnenja in sama cena. Na koncu pa je vedno kupec tisti, ki odloča o smotrnosti nakupa. Sam lahko zapišem mnenje za hobi uporabnika, da je Nikon D5000 vredna svojega denarja. Ste ga toliko pripravljeni odšteti pa prepuščam vaši izbiri.

Nikon D5000 in napredni fotografi

Ko uporabnik kamere DSLR pridobi prve izkušnje začenja z raziskovanjem dodatnih nastavitev. Napredni fotograf jih s pridom izkorišča in kaj ne rad za njimi stalno posega v meni. Želi si bližnjic preko gumbov na sami kameri. Naprednemu fotografu priporočam, da namesto D5000 izbere D90 oziroma D300, če je fotografsko že močno zasvojen in si lahko privošči še malo višji strošek.

Nikon D5000 in profesionalni fotografi

Ti fotografi znajo iz vsake kamere iztisniti maksimum. Na kamero Nikon D5000 se samo nastavi objektive z dobro svetlobno močjo in hitrim avtomatskim ostrenjem, pa bo kamera hitro postala odlično delovno orodje. V tej zvrsti fotografije bodo predvsem robustnost kamere, hitrost in zamudno nastavljanje funkcij preko menija tista ovira, da bi profesionalnemu fotografu lahko služila še bolje. Vsekakor pa bi lahko tudi njim kamera odlično služila kot drugo ali tretje ohišje. Možnost video zapisa pa je lahko za fotoreporterja, ki deluje tudi za spletne portale dobra in uporabna lastnost.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com