Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Nikon D90 / e-Fotografija Test

Avtor:Matjaž Intihar
17.11.2008 21:19
Stran:

Nikon D90 in HOBI fotografi

Brez dileme. Nikon zna vedno uporabniško s samo izbrano tehniko v kameri in ceno, kamero postaviti v nek vmesni konkurenčni prostor. Nikon D90 tehnološko in uporabniško ne moremo primerjati s hobi kamerami nekaj nižjega cenovnega razreda od konkurence EOS 450D, E-520, K200D, Alpha 350, kot lastno D60saj nudi več. Glede EOS 40D / 50D, K20D in Alpha 700 pa zopet obstaja razlika v uporabniškem delu, ki je pri slednjih že bolj namenjen naprednim fotografom, da je pozicija D90 nekaj posebnega, vmesnega. Svoje naredi še možnost video zapisa s katero se bo rad pohvalil marsikateri hobi fotograf in izbira za Nikon D90 je lahko hitro tu. Seveda pa smo zopet pri skoraj najbolj pomembnem elementu, to je ceni. Ali je hobi fotograf pripravljen na izdatek nad 1000€, saj si ti fotografi večinoma dokupijo tudi objektiv. Tako zopet pridemo do spoznanja, da pri odločitvi za nakup veliko pomeni predvsem ime proizvajalca, zaupanje v njega in dodatna mnenja. Na koncu pa je vedno kupec tisti, ki odloča o smotrnosti nakupa. Sam lahko zapišem mnenje za hobi uporabnika, da je Nikon D90 vredna svojega denarja. Sta ga toliko pripravljeni odšteti pa prepuščam vaši izbiri.

Nikon D90 in napredni (ADVANCED) fotografi

Kamera je že toliko napredna z nastavitvami in tehnološkimi lastnostmi glede ostrenja in merjenja svetlobe, da jo brez težav za dobro delo lahko uporablja tudi napredni fotograf. Kamero Nikon D90 bodo radi izbrali napredni fotografi, ki imajo odličen občutek za fotografijo, znajo izkoristiti uporabniško vrednost kamere, raje kot za kamero pa dodajo iz svojega proračuna za dodatne objektive.
Nastavitev funkcij preko gumbov na kameri je zadovoljivo veliko, za kakšno malenkost pa se da tudi vzeti čas za vstop v meni.
Kamero Nikon D90 si lahko brez bojazni da kamera ne bo dobro služila izberemo kot drugo ohišje, če smo kot napredni fotograf že vpleteni v resno fotografsko delo.

Nikon D90 in profesionalni fotografi

Ti fotografi znajo iz vsake kamere iztisniti maksimum. Na kamero Nikon D90 se samo nastavi objektive z dobro svetlobno močjo in hitrim avtomatskim ostrenjem, pa bo kamera hitro postala odlično delovno orodje. V tej zvrsti fotografije bo predvsem robustnost kamere, ki je namenjena hobi fotografiji tista ovira, da bi profesionalnemu fotografu lahko služila še bolje. Vsekakor pa lahko tudi njim kamera odlično služi kot drugo ali tretje ohišje. Možnost video zapisa pa je lahko za fotoreporterja, ki deluje tudi za spletne portale dobra in uporabna lastnost.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com